مقالات

وصله مکانیکی میلگرد

کوپلر میلگرد

وصله مکانیکی میلگرد

در روند ساخت پروژه‌های ساختمانی، هر گاه نیاز باشد دو قطعه میلگرد به یکدیگر متصل شوند و تشکیل یک میلگرد بلندتر را بدهند می‌توان ازوصله مکانیکی میلگرد یا کوپلر میلگرد استفاده کرد. در واقع وصله مکانیکی میلگرد قطعه‌ای است که باعث اتصال دو میلگرد با طول کمتر می‌شود و آن دو میلگرد را به یک میلگرد بلندتر تبدیل می‌کند. با این کار به جای دو میلگرد کوتاه یک میلگرد بلندتر داریم که همه خواص و ویژگی‌های یک میلگرد یکتا را را در خود دارد. وصله مکانیکی میلگرد میلگرد یک جایگزین بسیار مناسب برای دیگر روش‌های اتصال میلگرد مثل اتصال اورلپ است.

چرا وصله مکانیکی میلگرد ؟

حال که با وصله مکانیکی میلگرد آشنا شدیم و کارآیی آن را فهمیدیم این سوال مطرح می‌شود که چرا باید به جای اتصال اورلپ که سالهاست در صنعت ساختمان کاربرد دارد از وصله مکانیکی میلگرد استفاده کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که اتصال اورلپ با وجود اینکه بسیار فراگیر است و در بسیاری از پروژه‌ها از آن استفاده می‌شود معایب زیادی دارد که وصله مکانیکی میلگرد آن معایب را برطرف کرده است. برای مثال در صورت استفاده از اتصال اورلپ، نسبت فولاد به بتن افزایش می‌یابد و این منجر به افزایش وزن سازه و همینطور افزایش هزینه می‌شود. در صورتی که در یک سازه اگر از وصله مکانیکی میلگرد استفاده شود نسبت فولاد به بتن متعادل شده و وزن سازه کم می‌شود و می‌توان با استفاده از آن در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد.

همچنین هنگام استفاده از اتصال اورلپ به دلیل افزایش نسبت فولاد به بتن، در برخی قسمت‌های سازه با تراکم میلگرد روبه‌رو هستیم که این باعث بروز مشکل در هنگام بتن‌ریزی است و ممکن است بتن نتواند به راحتی به فضای بین میلگردها نفوذ کند و در نتیجه با کاهش مقاومت سازه در محل اتصال اورلپ مواجه خواهیم شد. اما این مشکل در صورت استفاده از وصله مکانیکی میلگرد وجود ندارد زیرا وصله مکانیکی میلگرد باعث کم شدن تراکم میلگرد می‌گردد و در نتیجه فضای لازم جهت حرکت بتن میان میلگردها وجود دارد.

یک مورد بسیار مهم دیگر این است که کیفیت و مقاومت اتصال اورلپ به بستگی به کاور بتن و کیفیت آن دارد و اگر به هر طریقی بتن دچار ضعف شود باعث از بین رفتن اتصال اورلپ خواهد شد که این مشکل هم با وصله مکانیکی میلگرد بر طرف می‌گردد چون در صورت استفاده از وصله مکانیکی، هیچ وابستگی میان آرماتور و بتن وجود ندارد و واضح است که یک اتصال مکانیکی پایدار و مطمئن بسیار عملکرد بهتری نسبت به اتصال اورلپ خواهد داشت. درحالت کلی استفاده از کوپلر در سازه باعث استقلال شرایط و وضعیت بتن از وضعیت انتقال نیرو در شبکه آرماتوربندی است و این خود از مهمترین و برجسته‌ترین ویژگی‌های استفاده از کوپلر و اتصالات مکانیکی است و البته باید دانست که اتصال اورلپ در محدوده غیر الاستیک عملکرد بسیار نامطمئنی دارد که وصله مکانیکی آن را حل کرده است.

انواع وصله مکانیکی میلگرد

وصله مکانیکی میلگرد یا کوپلر میلگرد با توجه به وضعیت و شرایط سازه انواع مختلفی دارد و هر کدام از آنها کاربرد خاصی در سازه دارند و با توجه به شرایط موجود در پروژه می‌توان از کوپلر مناسب استفاده کرد. در زیر به انواع و اقسام گوناگون وصله مکانیکی میلگرد اشاره می‌کنیم:

کوپلر استاندارد

کوپلر با رزوه چپ و راست

کوپلر تبدیل

کوپلر انتهایی

کوپلر موقعیت

کوپلر جوشی سازه

کوپلر جوشی آرماتور

کوپلر پیچی

کوپلر استاندارد آپست

شرکت اتصالات مکانیکی سهند به عنوان اولین و بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده کوپلر در ایران و کشورهای همسایه شناخته می‌شود و پیوسته تلاش دارد محصول با کیفیت تولید داخل را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد. این شرکت با تولیدات خود در چندین پروژه بزرگ و کلان ملی شرکت داشته است و با شرکت‌های بسیار معتبر در داخل و خارج ایران همکاری می‌کند. همچنین شرکت‌ها و سازندگان محترم در صورت تمایل می‌توانند برای سازه‌های خود، لیست خرید ثبت نمایند و از محصولات با کیفیت شرکت سهند استفاده کنند.

انواع وصله مکانیکی میلگرد