مقالات

تاثیر کوپلر بر کاهش قیمت سازه

تاثیر کوپلر بر کاهش قیمت سازه

مهم‌ترین موارد تاثیر کوپلر بر کاهش قیمت سازه

امروزه یکی از مهم‌ترین مواردی که کارفرمایان و سازندگان در صنعت ساختمان با آن روبرو هستند قیمت تمام شده سازه است. سازندگان نیز مانند همه شرکت‌های دیگر در صدد هستند تا هزینه‌های خود را کنترل کنند و مانع هدر رفت انرژی و سرمایه شوند. در صورت تخصیص درست و بهینه سرمایه، شاهد رشد و پیشرفت در این صنعت خواهیم بود و قدرت خرید مردم نیز به مراتب بالاتر خواهد رفت. اصلی‌ترین مزیت استفاده از کوپلر، کاهش قیمت ساختمان و در عین حال افزایش مقاومت و استحکام آن است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در مقاله بهترین روش اتصال میلگرد به توضیح در مورد انواع روش‌های اتصال میلگرد و مزایای هر کدام پرداختیم و متوجه شدیم اتصال مکانیکی یکی از روش‌های اتصال میلگردها به یکدیگر است که مزایای زیادی نسبت به سایر روش‌های اتصال دارد. در این مقاله قصد داریم صرفا در مورد تاثیر کوپلر بر کاهش قیمت سازه مواردی را مطرح کنیم و ببینیم مزایای رقابتی کوپلر نسبت به سایر روش‌های اتصال میلگرد چیست.

طراحی پلان بر اساس استفاده از کوپلر

قبل از شروع عملیات ساخت و ساز نیاز است که مهندس معمار نقشه ساختمان و جزئیات ساخت را طراحی کند. قبل از شروع مرحله طراحی و محاسبات نقشه ساختمان، می‌توان به مهندس محاسب اعلام کرد که در این سازه قرار است از کوپلر به جای اتصال اورلپ استفاده شود. در این صورت طراحی فونداسیون و ستون‌ها بر اساس اتصال مکانیکی خواهد بود و طراحی کل سازه بر مبنای استفاده از کوپلر است.

در این حالت اختلاف قیمت ساخت سازه در صورت به کار گیری از کوپلر، نسبت به سایر روش‌های اتصال بسیار چشمگیر است. در ادامه به تفصیل در مورد آن دسته از مزایای کوپلر که منجر به کاهش قیمت سازه می‌شود توضیحاتی ارائه خواهیم داد.

کاهش قیمت سازه به دلیل استفاده از کوپلر

آرماتور مصرفی کمتر

فلسفه استفاده از اتصالات مکانیکی علاوه بر افزایش مقاومت و استحکام سازه، استفاده از میلگرد کمتر در سازه است. برای نمونه حذف اتصال اورلپ، هم پوشانی بین میلگردها را از بین می‌برد و در مصرف میلگرد صرفه جویی خواهد شد یا کوپلر انتهایی باعث حذف خم انتهای آرماتور است و در صورت استفاده از آن، به وضوح از آرماتور کمتری در سازه استفاده می‌شود. آرماتور مصرفی کمتر، کاهش قیمت سازه را نوید می‌دهد.

کاهش سایز ستون‌ها

استفاده از آرماتور یا به طور کلی فولاد در بتن باید مطابق با نسبت تعیین شده در آیین نامه باشد. طراح در سازه‌هایی که از اتصال اورلپ در آن‌ها استفاده می‌شود به دلیل استفاده از آرماتور اضافی در مقطع و برای حفظ نسبت فولاد به بتن، مجبور است اندازه و ابعاد ستون را بزرگتر در نظر بگیرد تا بتواند نسبت فولاد به بتن را به درستی رعایت کند.

اما وقتی از کوپلر برای اتصال آرماتور استفاده شود، نسبت فولاد به بتن با اندازه‌های کوچکتری از ابعاد ستون، قابل اجرا است. در نتیجه در صورت استفاده از کوپلر، سایز ستون‌ها (نسبت به حالت اتصال اورلپ) کوچکتر خواهد بود و این منجر به مصرف کمتر مقادیر بتن در سازه خواهد بود. با مصرف مقادیر کمتر بتن، هم قیمت پروژه پایین‌تر تمام می‌شود و هم وزن سازه کم می‌شود و در عین حال فضای داخلی ساختمان بزرگتر خواهد شد.

کم شدن تعداد اتصالات و افزایش سرعت پروژه

در صورت استفاده از اتصال اورلپ، اجرای آرماتوربندی با محدودیت‌هایی همراه است که کوپلر آن محدودیت‌ها را ندارد. استفاده از اتصال مکانیکی به وسیله کوپلر باعث کم شدن تعداد اتصالات خواهد بود و کم شدن اتصالات به معنی انجام بهینه آرماتوربندی ساختمان و پرداخت دستمزد کمتر توسط کارفرما خواهد بود.

کم شدن اتصالات از طرفی سرعت اجرای کار را بالاتر خواهد برد و در زمان کلی اتمام پروژه تاثیرگذار خواهد بود. امروزه سرعت اجرای پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است طوری که سازندگان در هنگام شروع پروژه تاریخ تقریبی اتمام پروژه را اعلام می‌کنند و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند که در زمان اعلام شده کار را به اتمام برسانند. کوتاه شدن زمان تحویل پروژه، در کاهش قیمت سازه تاثیر به سزایی دارد.

مصرف بهینه آرماتور

در صورت استفاده از کوپلر علاوه بر مصرف کمتر آرماتور، مصرف بهینه آرماتور نیز در کاهش هزینه‌ها موثر است. برش میلگردها در این روش به گونه‌ای است که قسمت پرت و دور ریز آرماتور به کمترین حالت ممکن برسد زیرا برش میلگردها بر اساس قاعده و حساب است و با توجه به نیاز نقشه، میلگردها بریده می‌شوند و این در کاهش هزینه اسکلت بتنی بسیار موثر خواهد بود.

صادرات فولاد به عنوان سرمایه ملی

موارد بالا نشان دهنده تاثیر کوپلر بر کاهش قیمت سازه و همچنین نشان دهنده سود بیشتر سازندگان و کارفرمایان در پروژه‌های کلان است اما استفاده از کوپلر مزیت اقتصادی دیگری هم دارد که به نفع کل جامعه ایران است. در صورتی که بتوان در پروژه‌های بزرگ از فولاد کمتری استفاده کرد در واقع فضا برای صادرات فولاد به کشورهای دیگر فراهم شده است و صادرات باعث ارز آوری است که می‌تواند باعث به حرکت در آمدن چرخ اقتصاد شود.

در این مقاله با جزئیات تاثیر کوپلر بر کاهش قیمت سازه آشنا شدیم و دیدیم اتصالات مکانیکی علاوه بر بالا بردن استحکام سازه، پایین آوردن وزن سازه و دیگر مزایایی که دارد، چگونه بر کاهش قیمت سازه تاثیر می‌گذارد. شرکت اتصالات مکانیکی سهند با سال‌ها تجربه در زمینه تولید کوپلر میلگرد و اتصالات مکانیکی آماده عقد قرارداد با سازندگان محترم است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در مورد پروژه‌های عمرانی خود با شماره تلفن 02144024118 تماس حاصل نمایید.